Halschakraet

Indhold

Fysisk placering: På halsen.

Påvirkningsfarve: Blå.

Du kan påvirke og dermed hjælpe til at skabe balance i dit halschakra og dets tilhørende bevidsthedsområde med farven blå. Visualiser en blå energi omkring din hals og/eller bær blåt tøj, indtag blå fødevarer og lignende.

Bevidsthedsområde: Indsigt, lytte, udtrykke sig, modtage, kreativitet, indre stemme.

Overskriften, når du har trukket et budskab, der refererer til halschakraet.
Hvad ønsker jeg at give og udtrykke? Hvad ønsker jeg at modtage?

 

Psykisk forbindelse

Hvis du ikke siger det, du indeholder, ikke giver udtryk for det, du ved, eller det du har lyst til, så opstår der ubalance i halschakraet. Vi skal ikke holde vores viden eller andet tilbage, for alt, vi indeholder, skal bruges.

Ubalance i halschakraet gør det mere og mere svært at sige noget. Du kan få et stort indre liv, og et lille ydre liv, og det kan føles, som om det hele sidder lige nede i halsen, men det kan ikke komme ud.

Når du har trukket et Divine Guidance kort, der referer til halschakraet, angiver det, udover kortets budskab, at der er en 
ubalance i dit halschakra, som kan komme til stede, hvis du ikke giver udtryk for dig selv, ikke siger det du mener, holder tilbage på din viden og erfaring, i det hele taget når du holder tilbage på dig selv.

Bevidsthedsområdet ved halschakraet handler om, hvorvidt du tør udtrykke dig, lytte, give, dele og modtage på alle områder og planer i dit liv. Og om du tør udfolde din kreativitet og skabe.

Holder du tilbage på dig selv, ikke udtrykker dig og lytter, er det svært for dig at modtage kærlighed og fysiske gaver, at 
modtage fra andre og fra dig selv. Det gør det også svært for dig at lytte til din indre stemme, den der vil guide dig, den der ”ved”, hvad der er bedst for dig, og hvilken beslutning du skal tage.

Med balance i halschakraet, når du udtrykker dig og lytter, kan du opnå en større indsigt i både dig selv og livet som sådan.

 

Fysisk forbindelse

På fysisk plan har halschakraet forbindelse til skjoldbruskkirtlen, hals-, øre- og næseområdet.

Ved længerevarende ubalance i halschakraet, hvor du i længere tid bevidst eller ubevidst har undladt at give udtryk for dig selv, kan ubalancen manifestere sig fysisk i form af problemer i et eller flere af disse områder i din krop. Dette er en indikation af, at der er en ubalance i forhold til at tage imod, lytte til dig selv og give udtryk for dig.

 

Øvelser med hjælp til at skabe mere balance og større indsigt i dig

 

ØVELSE 1
 • Find papir og kuglepen frem, sæt dig et stille sted, hvor du ikke kan forstyrres.
 • Skriv navnene på de personer, der står dig nær, de personer du har en arbejdsrelation til og omgiver dig med til daglig.
 • Se på hver enkelt person.
 • Er der noget, du mangler at få sagt til personen?
 • Hvis ja, skriv det da ned.
 • Sig det til personen.

 

ØVELSE 2
 • Øv dig i at tage imod.
 • Når du modtager et kompliment, et knus eller en fysisk gave.
 • Tag gaven ind, mærk den og sig tak – uden at tænke, hvad skal jeg give til gengæld. Bare nyd gaven.

 

ØVELSE 3
 • Begynd at bruge din kreativitet (mere).
 • Tegn, mal, skriv, sy, bag, lav ny mad o. lign.